Zitting 5 december 2016 en voorlopig vonnis

veroordeeldOm met het belangrijkste te beginnen: graag wil ik alle mensen die mij hebben gesteund vandaag door op de zitting aanwezig te zijn, mee te denken, bewijsmateriaal aan te leveren, berichtjes te sturen, gebeld hebben, etc. etc. hartelijk bedanken. Dit betekent veel voor mij en het benadrukt nog maar weer eens hoe deze zaak leeft. Het einde is nog niet in zicht dus ik hoop dat ik op jullie mag blijven rekenen.

Voorlopig vonnis

De zitting begon niet om 11:10 uur, maar ruim 20 minuten later. Het vonnis werd uitgesproken om 13:40 uur. Er werd dus ruim de tijd genomen. De rechtbank leek verrast door de grote opkomst en aanwezigheid van de pers. Helaas hebben de Officier van Justitie en de politierechter geweigerd om getuigen te laten horen. Dit vond ik uitermate teleurstellend omdat juist zij goed kunnen schetsen waarom de website in het algemeen belang is opgericht en niet als persoonlijke hetze of met de intentie om iemands "goede" naam aan te tasten. Ook mevrouw Hond zelf mocht niet bevraagd worden. Gelukkig is er afgelopen vrijdag door de wijkagent wel een zeer uitvoerig aanvullend proces verbaal opgesteld, bestaande uit 16 pagina's meldingen over mevrouw Hond. De meldingen in dit proces verbaal lopen grotendeels synchroon met de meldingen op deze site.

De uitspraak was als volgt: ik ben veroordeeld tot het betalen van een boete van € 500 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Aanvullende eis is dat deze website binnen een maand verwijderd wordt en nooit meer online gezet wordt.

Opmerkelijk detail: vanochtend vlak voor de zitting kwam nog een verzoek binnen van Slachtofferhulp met een eis voor een schadevergoeding wegens psychisch letsel bij mevrouw Hond. Dit is niet gehonoreerd.  

Hoger beroep

Aangezien ik nog steeds van mening ben dat deze website belangrijk is om de overlast van mevrouw Hond een halt toe te roepen en de noodzaak tot in actie komen kenbaar te maken aan de instanties heb ik direct besloten om in hoger beroep te gaan. De politie is sinds het oprichten van deze site gelukkig veel actiever geworden. Hetzelfde kan helaas niet gezegd worden van de gemeente Heemskerk, de woningbouwvereniging en vele andere partijen die benaderd zijn over deze kwestie door buurtbewoners in de afgelopen jaren (!).

Mijn veroordeling druist in tegen mijn gevoel voor rechtvaardigheid, ik heb niets anders willen doen dan opkomen voor de hele buurt, mijn kinderen en mijn eigendommen omdat instanties dit niet doen.

Blijf incidenten melden

Totdat het hoger beroep heeft plaatsgevonden is het vonnis niet definitief. De website zal dus voorlopig gewoon online blijven. Ik wil iedereen dan ook verzoeken om incidenten te blijven insturen. Reacties op de zitting van vandaag zijn ook van harte welkom, dit kan via deze pagina.

 

  • Gepubliceerd: 05 december 2016